Bronnen Opleiding

Het upgraden van uw compliance-systemen, de snelle en eenvoudige manier

upgrade upgrade-overeenstemming

Banken en IT's relatiestatus: Het is ingewikkeld. Door de jaren heen zijn ze erin geslaagd om naast elkaar te bestaan, maar als ze willen dat het op de lange termijn lukt, moeten ze allebei veranderen.

Het goede nieuws is dat het herstellen van de relatie tussen banken en IT niet zo moeilijk is als het genezen van een relatie tussen echte mensen. Vertrouwen is alles wat een bank nodig heeft om haar toekomst volledig te veranderen. Wat IT betreft, is het enige wat nodig is een beetje begrip van wat banken nodig hebben.

Genoeg met de relatiemetafoor. U bent hier om te lezen hoe u uw compliance-systemen op een snelle en eenvoudige manier kunt upgraden. Dat komt omdat u al weet dat uw huidige systeem uw compliance niet veel langer zal handhaven. De enige reden waarom u de volgende stap nog niet heeft gezet, is dat u in het verleden slechte ervaringen heeft gehad met IT-projecten die eeuwig hebben geduurd, of helemaal zijn mislukt. Het is niet iets om naar uit te kijken. Daarom moet u zorgvuldig een IT-partner kiezen. Misschien dat de volgende punten je daarbij helpen.

Wat is het beste in uw situatie: uw hele systeem vervangen of modules implementeren?

Hoeveel tijd heb je? Bovendien, hoe verouderd is uw huidige systeem? Dit zijn de vragen die u zich moet stellen bij de beslissing om uw hele systeem te vervangen of om een paar extra modules te implementeren die uw huidige systeem beter geschikt maken voor de bestrijding van de huidige financiële criminaliteit.

Als u voortdurend wordt overbelast met valse positieve waarschuwingen en u ziet geen manier om de frequentie ervan te verminderen op een manier die niet ook uw compliance in gevaar brengt, is het tijd om uw hele transactiebewakingssysteem te vervangen. Maar als uw vals-positieven minimaal zijn en u bijvoorbeeld alleen maar al uw integriteitsrisico's op één plek wilt zien, kunt u beter een modulaire aanpak hanteren.

Problemen die kunnen worden opgelost door modules toe te voegen aan uw huidige systemen zijn onder andere:

 • aanpassing aan nieuwe regelgeving zoals GDPR, 6AMLD, PSD2 en andere.
 • verbinding met andere systemen en gegevensbronnen
 • in staat zijn om nieuwe technologieën, zoals machinaal leren en kunstmatige intelligentie, toe te passen.
 • integratie van gegevens of waarschuwingen van meerdere systemen in één enkele interface
 • het opstellen van klantprofielen en het creëren van risicovooruitzichten voor de integriteit van de klant
 • het toevoegen van een op risico's gebaseerde aanpak aan uw huidige op regels gebaseerde monitoringsysteem

Gereedschap ontworpen door en voor banken

Elk bedrijf heeft een morele en wettelijke verplichting om financiële criminaliteit te bestrijden. Echter, compliance in het bankwezen is niet hetzelfde als bij andere bedrijven. Banken hebben speciale verplichtingen en moeten zich houden aan bepaalde soorten nalevingsvoorschriften, zoals toezicht op het witwassen van geld, financiering van terrorisme en sancties. Deze verplichtingen vereisen gespecialiseerde systemen.

Door te kiezen voor een transactiemonitoringsysteem of een incidentmanagementsysteem dat specifiek voor banken is ontworpen, zal het implementatieproces veel soepeler en sneller verlopen. De standaardconfiguraties van dergelijke systemen zijn al aangepast aan de specifieke behoeften van banken. Maar u wilt ook dat uw systeem flexibel is en eenvoudig kan worden aangepast aan de individuele eisen en processen van uw bank of aan toekomstige behoeften.

"We zijn niet alleen gebruikers van het systeem, maar we hebben het ook helpen ontwikkelen. Het was geen proces waarin BusinessForensics gezegd werd: we hebben een systeem op de plank voor je gegevens, maak er verbinding mee en ga. Dit was een uitdaging tijdens de implementatie. Het voordeel voor nieuwe klanten is dat er nu een beproefde tool is die ze alleen nog maar hoeven te finetunen volgens hun eigen behoeften". - Vinodh Moenasing, NIBC

Behoud van uw historische gegevens

Legacy systemen zijn niet ongewoon in het bankwezen. Het is zelfs gebruikelijk dat banken historische informatie opslaan in systemen die niet meer in gebruik zijn. Dit levert problemen op voor hun medewerkers, want hoe minder vaak de gegevens worden bekeken, hoe moeilijker het wordt om het systeem te gebruiken en er doorheen te navigeren. Om nog maar te zwijgen van wat er gebeurt als uw databasesoftware zijn "end of life" bereikt en niet meer wordt ondersteund door de leverancier.

Een van de meest waardevolle bezittingen die u op dit moment heeft is uw (forensische) geschiedenis - de kennis of wijsheid die in de gegevens van uw huidige systeem zit. Als u uw oude systeem vervangt, moet uw forensische geschiedenis worden gemigreerd naar het nieuwe systeem, waardoor de waarde van deze kennis wordt gewaarborgd. En wie weet? Wanneer u die oude gegevens in uw nieuwe systeem brengt, kunt u eerder verborgen waarheden blootleggen of nuttige informatie vinden die in uw 'koude gevallen' is weggestopt.

Overtuigen van uw personeel om een data-gedreven aanpak te hanteren

Verandering is moeilijk voor iedereen, maar verandering is ook onvermijdelijk. Je zou de overgang naar het informatietijdperk een paar jaar kunnen uitstellen, maar op een dag zul je het moeten maken. En hoe eerder uw medewerkers de overgang starten, hoe eerder ze zullen leren dat het feit dat ze datagestuurd worden hun onderzoek en analyse alleen maar beter zal maken. Ze zullen ook ontdekken dat ze meer tijd zullen hebben om aan de meest relevante zaken te besteden.

Dit betekent niet dat de overgang geen uitdagingen met zich meebrengt, maar de implementatiemanagers die verantwoordelijk zijn voor het upgraden van uw systeem moeten zich bewust zijn van de problemen die zich het meest waarschijnlijk zullen voordoen om ze te helpen verzachten. Het is belangrijk dat uw personeel een specifieke training krijgt in het omgaan met deze veranderingen, evenals hands-on training met het nieuwe systeem en ook een goede nazorg zodra de oplossing live gaat.

Als uw nieuwe systeem eenmaal is geïmplementeerd, moet u het niet meer alleen uitzoeken. Zorg ervoor dat u de ondersteuning krijgt die u nodig hebt wanneer u het nodig hebt. BusinessForensics heeft een 'customer maturity model' ontworpen: wij geven u volledige ondersteuning gedurende de tijd dat u leert werken met ons product. Dit is ook het moment waarop de oplossing leert van de feedback die uw medewerkers geven, zodat we de efficiëntie en effectiviteit van uw systeem kunnen optimaliseren. Zelfs nadat uw medewerkers met het product hebben leren werken, is ons supportteam nog steeds beschikbaar om u te helpen met alles wat u nodig hebt, wanneer u het nodig hebt.

"Het kostte onze medewerkers tijd om te wennen aan de nieuwe manier van werken, maar zodra ze het systeem goed leren kennen, gaan ze denken in processen en beginnen ze te vragen of er een proces kan worden toegevoegd aan de BusinessForensics applicatie en of het een verbetering zou zijn om dit te doen. Het antwoord is bijna altijd: ja, het is mogelijk, en ja, het is een verbetering". Koen Juffermans - ICS

Veerkracht

Uw concurrentievoordeel wordt bepaald door de manier waarop u reageert op de voortdurende reglementaire en technologische veranderingen die deel uitmaken van het huidige zakelijke landschap, en door de manier waarop u omgaat met financiële delicten. Onze oplossing helpt u om uw veerkracht tegen toekomstige risico's te vergroten: de implementatie ervan geeft u een concurrentievoordeel doordat u minder kans hebt op wettelijke boetes en uw vermogen om u aan te passen aan veranderingen verbetert. Terwijl andere financiële instellingen misschien de aandacht van de media krijgen voor nalevingsfouten, zal uw reputatie elk jaar sterker worden.

Nu zijn je opties:

 • Het aanvragen van een vergadering om de KPI's van onze andere klanten te bespreken, en hoe zij deze hebben verbeterd.
 • Laat ons een proof-of-concept maken met behulp van uw gegevens en processen.
 • Praat met of bezoek een van onze klanten.
 • Laat ons u helpen een business case op te bouwen: vergelijk de kosten en baten van het vervangen of verbeteren van uw huidige systeem.
 • Bezoek een van onze evenementen zoals een klantenmeeting of het fraudefilmfestival.

Neem contact met ons op via + 31 168 479 038 of info@businessforensics.nl voor een van de bovenstaande mogelijkheden of, als u meer wilt weten, kunt u dat zelf doen:

Auteur

Tames Rietdijk

Tames Rietdijk is de CEO van BusinessForensics. Zijn expertise ligt op het gebied van Productmanagement, Forensisch onderzoek en Data-analyse. Zijn werk is gericht op het verbeteren van marktmechanismen en operationele efficiëntie om de waarde voor zijn klanten te verhogen.