Over ons

Het team van BusinessForensics bestaat uit consultants, architecten en developers met vestigingen in Den Haag en Singapore. Wij bieden al sinds 1998 kennis en software voor het monitoren en beheersen van compliance- en integriteitsrisico’s, waaronder financieel-economische criminaliteitsrisico’s. Dit doen we met name voor banken en verzekeraars die het belangrijk vinden om het vertrouwen van hun klanten terug te winnen en compliance niet zien als ‘noodzakelijk kwaad’, maar sowieso de verplichting voelen om ‘het juiste te doen’. Zodat we als gezamenlijke partners de misdaad, afbreuk en toeval zo ver mogelijk bij hun klanten vandaan kunnen houden.

Het ForensicCloud platform voorziet in real-time (big) data analyse van netwerken, transacties en risicosignalen waarbij AI en machine learning een belangrijke rol speelt.

Deze worden op een laagdrempelig manier en binnen een begrijpelijke context gepresenteerd. Daardoor kunnen bedrijven en instellingen deze risico’s vroegtijdig ontdekken en direct maatregelen nemen, die erop gericht zijn de eventuele schade zo veel mogelijk te beperken, en de eventuele verhaalsmogelijkheden te optimaliseren.

Compliance wordt in onze ogen ook aangetoond door ook goed gedrag te meten. Het vertrouwen in ons systeem neemt toe door false positives op de gedetecteerde risico’s te minimaliseren. Daarnaast wordt onnodige (reputatie)schade gereduceerd en de corporate agility sterk verbeterd. Vertrouwen verbetert de prestaties; tussen mens en machine, jong en oud, klant en leverancier.

RegTech market leader in the Netherlands
Proven solutions for the fight against financial crime
Supporting top tier banks and insurance companies since 2010
Based in Netherlands (Europe) and Singapore (South-East Asia)

Organisatie

In 2010 werd BusinessForensics opgericht en viel als FinTech/RegTech start-up al snel op dankzij de vooruitstrevende Compliance en Integriteitsrisico oplossingen. Het management bestaat uit Tames Rietdijk (CEO), Koen Juffermans (Business Development), Peter Sitskoorn (Service Delivery) en Ronald van Vlaanderen (Product Development.

Zij geven leiding aan de verschillende teams die bestaan uit architecten, developers en consultants die samen ervoor zorgen dat de BusinessForensics oplossingen en organisatie worden doorontwikkeld en naar tevredenheid in gebruik worden genomen door klanten.

Inmiddels maken steeds meer gerenommeerde klanten uit de financiële sector gebruik van BusinessForensics oplossingen waardoor wij blijvend op zoek zijn naar toptalenten die een passie hebben voor slimme software en het bestrijden van financiële criminaliteit.

Tames Rietdijk

Chief Executive Officer

Koen Juffermans

Business Development Manager

Peter Sitskoorn

Service Delivery Manager

Ronald van Vlaanderen

Solution Delivery Manager

Robby Philips

Pre-Sales en Partner Manager

Linsey Noordeloos

Office manager

Lisa van Bussel

Lead Consultant

Patrick Wesdorp

Implementation Consultant

Ruben de Vries

Implementation Consultant

Rutger van der Zanden

Implementation Consultant

Visie & Aanpak

Onze naam BusinessForensics komt voort uit de ambitie om met name financiële instellingen te helpen zich beter te beschermen tegen financieel-economische criminaliteitsrisico’s door hen inventieve forensische software (ForensicCloud) te bieden.

Zo staan banken en verzekeraars meer dan ooit tevoren bloot aan integriteit-, fraude en criminaliteitsrisico’s. Wanneer daar onvoldoende aandacht aan wordt gegeven en niet adequaat op geacteerd wordt, zijn de gevolgen in termen van reputatieschade, boetes van toezichthouders en directe kosten (vergoedingen) niet te overzien. In andere sectoren zoals retail of energie gelden weer andere risico’s die bestreden moeten worden. Om onze klanten zo goed mogelijk te begeleiden kiezen wij altijd voor een gefaseerde aanpak met onze ForensicCloud solutions die gebaseerd zijn op een template configuratie (best practices).

De W7 Standaard

Wat zou er gebeuren als je de problematiek rond het in werking treden van GDPR, 1 wet voor het waarborgen van de privacy van het individu, vertaald naar alle regelgeving die de compliance en integriteit van de hele organisatie, alle medewerkers en alle klanten zou moeten waarborgen….

Dat is de probleemstelling waar veel van onze klanten mee worstelden, in organisaties waar de hoeveelheid data steeds omvangrijker en onbeheersbaarder wordt.

Om de integriteitsrisico’s in die situaties beheersbaar te houden, ontwikkelde BusinessForensics de W7 Standaard: software die voor elke gebeurtenis of elk incident continue antwoord geeft op de 7 ‘gouden’ W vragen:
– wat is er gebeurd?
– wanneer is het gebeurd?
– welke waarde heeft het?
– wie is erbij betrokken, en mag ik dat wel weten?

Nu zijn de 7 ‘W’ vragen niet nieuw. Wat wel nieuws is, is de automatisering daarvan. Daarmee bereiken we dat deze klassieke, bewezen manier van werken nu ook toegeast kan worden door de getalenteerde, jonge analysten die gebruik maken van de modernste technology. En dit bevordert weer de samenwerking tussen de verschillende betrokken medewerkers, op alle niveaus!

De W7 zorgt ervoor dat data die relevant is, leidt tot informatie die juist is en kennis die bruikbaar is. Zodat de aanwezige ervaring toegepast kan worden om de organisatie zich continue te laten verbeteren en weerbaarder te worden.

Zeven eenvoudige vragen, voor alle relevante antwoorden.

Vacatures

BusinessForensics bestaat uit een hecht en enthousiast team van consultants, architecten en developers. Samen werken wij aan het ForensicCloud platform waar gerenommeerde financiële instellingen gebruik van maken in hun strijd tegen integriteit-, fraude en criminaliteitsrisico’s. Sinds onze oprichting in 2010 houden we de FinTech start-up mentaliteit vast en winnen wij als uitdager van de gevestigde partijen steeds meer terrein.

Wil jij samen met ons meegroeien en ervaren hoe gaaf het is om niet alleen de beste oplossing te ontwikkelen, maar ook te zien dat bedrijven en instellingen dankzij BusinessForensics beter grip krijgen op fraude en compliance risico’s?

Als frontend developer bepaal je in grote mate hoe de eindgebruiker de HQ oplossing ervaart. Je ontwerpt de interfaces, ontwikkelt de front-end, adviseert over de beste architectuur en de toe te passen technologieën/frameworks.

Bekijk Vacature

Voor verschillende nieuwe projecten zoeken wij een ervaren technisch implementatie consultant die de standaard software oplossing van Businessforensics (mede) kan implementeren bij nieuwe klanten en opdrachtgevers.

Bekijk Vacature

Onze partners