Over ons

BusinessForensics biedt al sinds 1998 softwarekennis en een forensische kijk op elke business waardoor financieel-economische criminaliteitsrisico’s vroegtijdig ontdekt worden en direct maatregelen genomen kunnen worden.

Het forensische platform (de HQ producten) voorziet in real-time (big) data analyse van netwerktransacties, forensische analyse, fraude management en machine learning. Daardoor kunnen bedrijven en instellingen direct acteren op financieel-economische criminaliteitsrisico’s die in het hier en nu spelen.

Compliance wordt aangetoond door ook goed gedrag te meten en het vertrouwen neemt toe door false positives op gedetecteerde risico’s te minimaliseren. Daarnaast wordt onnodige schade gereduceerd en de corporate agility sterk verbeterd.

In 2010 is BusinessForensics opgericht en het team bestaat uit business consultants, architecten en developers met vestigingen in Den Haag en Nieuwegein.

Succesvolle FinTech (financial technology) start-up sinds 2010
Winnaar VAST Challenge BankWorld Visualization Award, SBIR “Cyber Security” en Defensie Innovatie Competitie voor “Cyber Operations 2.0”
Top Tier banken en verzekeraars gebruiken BusinessForensics software
Een forensische kijk op elke business waardoor financieel-economische criminaliteitsrisico’s vroegtijdig ontdekt worden.
BusinessForensics breidt uit naar andere sectoren en groeit internationaal
Van Rule based monitoring naar Risk based monitoring

Organisatie

In 2010 werd BusinessForensics opgericht en viel als FinTech start-up al snel op dankzij de vooruitstrevende Fraude Management oplossingen. Het Management Team bestaat uit Tames Rietdijk (COO), Joost Sprakel (CCO) en Robert Pabst (CTO).

Zij geven leiding aan het totale team dat bestaat uit architecten, developers en business consultants die samen ervoor zorgen dat de BusinessForensics oplossingen worden doorontwikkeld en naar tevredenheid in gebruik worden genomen door klanten.

Inmiddels maken steeds meer gerenommeerde klanten uit de financiële sector gebruik van BusinessForensics oplossingen waardoor wij blijvend op zoek zijn naar toptalenten die een passie hebben voor slimme software en het financiële criminaliteit risicomanagement vak.

Tames Rietdijk

Chief Operations Officer

Joost Sprakel

Chief Commercial Officer

Robert Pabst

Chief Technology Officer

Anne Hendrik Buist

Software Development Manager

Robby Philips

Lead Consultant

Visie & Aanpak

Onze naam BusinessForensics komt voort uit de ambitie om organisaties en bedrijven (financiële instellingen, retail, energy, etc.) te helpen zich beter te beschermen tegen financieel-economische criminaliteitsrisico’s door hen inventieve forensische software te bieden. Onze oplossing ondersteunt het volledige fraude managementproces van detectie (CRAFT), prioritering (CORE) tot aan de afhandeling (CASE).

Zo staan Banken en verzekeraars meer dan ooit tevoren bloot aan integriteit-, fraude en criminaliteitsrisico’s. Wanneer daar onvoldoende aandacht aan wordt gegeven en niet adequaat op geacteerd wordt, zijn de gevolgen in termen van reputatieschade, boetes van toezichthouders en directe kosten (vergoedingen) niet te overzien. In andere sectoren zoals retail of energie gelden weer andere risico’s die bestreden moeten worden

Om onze klanten zo goed mogelijk te begeleiden kiezen wij altijd voor een gefaseerde aanpak waarbij stapsgewijs de HQ oplossingen in gebruik worden genomen. Onze consultants zijn gespecialiseerd in de implementatie van onze HQ producten, rekening houdend met uw proces en organisatie.

Vacatures

BusinessForensics bestaat uit een hecht en enthousiast team van Risicomanagement specialisten en developers. Samen werken wij aan het HQ platform waar gerenommeerde financiële instellingen gebruik van maken in hun strijd tegen integriteit-, fraude en criminaliteitsrisico’s. Sinds onze oprichting in 2010 houden we de FinTech start-up mentaliteit vast en winnen wij als uitdager van de gevestigde partijen steeds meer terrein.

Wil jij samen met ons meegroeien en ervaren hoe gaaf het is om niet alleen de beste oplossing te ontwikkelen, maar ook te zien dat bedrijven en instellingen dankzij BusinessForensics beter grip krijgen op fraude en compliance risico’s?

Als frontend developer bepaal je in grote mate hoe de eindgebruiker de HQ oplossing ervaart. Je ontwerpt de interfaces, ontwikkelt de front-end, adviseert over de beste architectuur en de toe te passen technologieën/frameworks.

Bekijk Vacature

Voor verschillende nieuwe projecten zoeken wij een ervaren technisch implementatie consultant die de standaard software oplossing van Businessforensics (mede) kan implementeren bij nieuwe klanten en opdrachtgevers.

Bekijk Vacature

Voor verschillende nieuwe projecten zoeken wij een ervaren, technische infrastructuur consultant die de implementatie van de standaard software oplossing van Businessforensics (mede) kan voorbereiden bij nieuwe klanten en opdrachtgevers.

Bekijk Vacature

Als full stack developer bouw je alle gevraagde functionaliteiten in de verschillende HQ modules. Je ontwikkelt de backend en de front end, adviseert over de beste architectuur en besluit mee over de toe te passen technologieën/frameworks.

Bekijk Vacature

Als Inside Sales ben je verantwoordelijk voor de marketing en sales ondersteuning van de diensten en oplossingen van BusinessForensics. Je zet marketing- en salescampagnes mee op en denkt actief mee over verbeteringen van het proces.

Bekijk Vacature

Onze partners