Over ons

Het team van BusinessForensics bestaat uit consultants, architecten en developers met vestigingen in Den Haag en Singapore. Wij bieden al sinds 1998 kennis en software voor het monitoren en beheersen van compliance- en integritetisrisico’s, waaronder financieel-economische criminaliteitsrisico’s. Dit doen we het liefst voor banken en verzekeraars die het belangrijk vinden om het vertrouwen van hun klanten terug te winnen en compliance niet zien als ‘noodzakelijk kwaad’, maar sowieso de verplichting voelen om ‘het juiste te doen’. Zodat we als gezamenlijke partners de misdaad, afbreuk en toeval zo ver mogelijk bij hun klanten vandaan kunnen houden.

Het forensische platform (de HQ producten) voorziet in real-time (big) data analyse van netwerken, transacties en risicosignalen. Deze worden op een laagdrempelig manier en binnen een begrijpelijke context gepresenteerd. Daardoor kunnen bedrijven en instellingen deze risico’s vroegtijdig ontdekken en direct maatregelen nemen, die erop gericht zijn de eventuele schade zo veel mogelijk te beperken, en de eventuele verhaalsmogelijkheden te optimaliseren.

Compliance wordt in onze ogen ook aangetoond door ook goed gedrag te meten. Het vertrouwen in ons systeem neemt toe door false positives op de gedetecteerde risico’s te minimaliseren. Daarnaast wordt onnodige (reputatie)schade gereduceerd en de corporate agility sterk verbeterd. Vertrouwen verbetert de prestaties; tussen mens en machine, jong en oud, klant en leverancier

Succesvolle FinTech (financial technology) start-up sinds 2010
Winnaar VAST Challenge BankWorld Visualization Award, SBIR “Cyber Security” en Defensie Innovatie Competitie voor “Cyber Operations 2.0”
Top Tier banken en verzekeraars gebruiken BusinessForensics software
Een forensische kijk op elke business waardoor financieel-economische criminaliteitsrisico’s vroegtijdig ontdekt worden.
BusinessForensics breidt uit naar andere sectoren en groeit internationaal
Van Rule based monitoring naar Risk based monitoring

Organisatie

In 2010 werd BusinessForensics opgericht en viel als FinTech/RegTech start-up al snel op dankzij de vooruitstrevende Integriteitsrisico Management oplossingen. Het Directieteam bestaat uit Tames Rietdijk (CEO) en Robert Pabst (CTO & Founder).

Zij geven leiding aan het management team dat bestaat uit architecten, developers en consultants die samen ervoor zorgen dat de BusinessForensics oplossingen en organisatie worden doorontwikkeld en naar tevredenheid in gebruik worden genomen door klanten.

Inmiddels maken steeds meer gerenommeerde klanten uit de financiële sector gebruik van BusinessForensics oplossingen waardoor wij blijvend op zoek zijn naar toptalenten die een passie hebben voor slimme software en het vak van managing financiële criminaliteit risico’s.

Tames Rietdijk

Chief Executive Officer

Anne Hendrik Buist

Software Development Manager

Robby Philips

Pre-sales & partner manager

Lisa van Bussel

Lead consultant

Ronald van Vlaanderen

Solution Delivery Manager

Visie & Aanpak

Onze naam BusinessForensics komt voort uit de ambitie om organisaties en bedrijven (financiële instellingen, retail, energy, etc.) te helpen zich beter te beschermen tegen financieel-economische criminaliteitsrisico’s door hen inventieve forensische software te bieden. Onze oplossing ondersteunt het volledige fraude managementproces van detectie (CRAFT), prioritering (CORE) tot aan de afhandeling (CASE).

Zo staan Banken en verzekeraars meer dan ooit tevoren bloot aan integriteit-, fraude en criminaliteitsrisico’s. Wanneer daar onvoldoende aandacht aan wordt gegeven en niet adequaat op geacteerd wordt, zijn de gevolgen in termen van reputatieschade, boetes van toezichthouders en directe kosten (vergoedingen) niet te overzien. In andere sectoren zoals retail of energie gelden weer andere risico’s die bestreden moeten worden.

Om onze klanten zo goed mogelijk te begeleiden kiezen wij altijd voor een gefaseerde aanpak waarbij stapsgewijs de HQ oplossingen in gebruik worden genomen. Onze consultants zijn gespecialiseerd in de implementatie van onze HQ producten, rekening houdend met uw proces en organisatie.

De W7 Standaard

Wat zou er gebeuren als je de problematiek rond het in werking treden van GDPR, 1 wet voor het waarborgen van de privacy van het individu, vertaald naar alle regelgeving die de compliance en integriteit van de hele organisatie, alle medewerkers en alle klanten zou moeten waarborgen….

Dat is de probleemstelling waar veel van onze klanten mee worstelden, in organisaties waar de hoeveelheid data steeds omvangrijker en onbeheersbaarder wordt.

Om de integriteitsrisico’s in die situaties beheersbaar te houden, ontwikkelde BusinessForensics de W7 Standaard: software die voor elke gebeurtenis of elk incident continue antwoord geeft op de 7 ‘gouden’ W vragen:
– wat is er gebeurd?
– wanneer is het gebeurd?
– welke waarde heeft het?
– wie is erbij betrokken, en mag ik dat wel weten?

Nu zijn de 7 ‘W’ vragen niet nieuw. Wat wel nieuws is, is de automatisering daarvan. Daarmee bereiken we dat deze klassieke, bewezen manier van werken nu ook toegeast kan worden door de getalenteerde, jonge analysten die gebruik maken van de modernste technology. En dit bevordert weer de samenwerking tussen de verschillende betrokken medewerkers, op alle niveaus!

De W7 zorgt ervoor dat data die relevant is, leidt tot informatie die juist is en kennis die bruikbaar is. Zodat de aanwezige ervaring toegepast kan worden om de organisatie zich continue te laten verbeteren en weerbaarder te worden.

Zeven eenvoudige vragen, voor alle relevante antwoorden.

Vacatures

BusinessForensics bestaat uit een hecht en enthousiast team van Risicomanagement specialisten en developers. Samen werken wij aan het HQ platform waar gerenommeerde financiële instellingen gebruik van maken in hun strijd tegen integriteit-, fraude en criminaliteitsrisico’s. Sinds onze oprichting in 2010 houden we de FinTech start-up mentaliteit vast en winnen wij als uitdager van de gevestigde partijen steeds meer terrein.

Wil jij samen met ons meegroeien en ervaren hoe gaaf het is om niet alleen de beste oplossing te ontwikkelen, maar ook te zien dat bedrijven en instellingen dankzij BusinessForensics beter grip krijgen op fraude en compliance risico’s?

Als frontend developer bepaal je in grote mate hoe de eindgebruiker de HQ oplossing ervaart. Je ontwerpt de interfaces, ontwikkelt de front-end, adviseert over de beste architectuur en de toe te passen technologieën/frameworks.

Bekijk Vacature

Voor verschillende nieuwe projecten zoeken wij een ervaren technisch implementatie consultant die de standaard software oplossing van Businessforensics (mede) kan implementeren bij nieuwe klanten en opdrachtgevers.

Bekijk Vacature

Onze partners