Klantcase: Global bank (tier 1)

Door 3 oktober 2016Klantcases
case-global-bank

Grote, internationaal opererende banken hebben veelal behoefte aan een centraal, holistisch overzicht van alle FEC risico’s. BusinessForensics wordt gebruikt als de wereldwijde, centrale oplossing voor de FEC / MAC afdeling (financieel / economische criminaliteit, marktmisbruik en Conflicts of Interest), als onderdeel van een programma om de weerbaarheid tegen inbreuken op de compliance en integriteit van de bank te verbeteren. Dit programma is gericht op de wereldwijde centralisatie (alle regio’s, kantoren en dochterondernemingen, nationaal en internationaal) van alle meldingen en vermoedens met betrekking tot fraude, integriteit, niet-naleving van regelgeving en misbruik, met inbegrip van cybercrime. Het project omvat ook de vervanging van verschillende bestaande IT-systemen (Norkom, Syfact, Analyst notebook etc.).

Onze applicatie ondersteunt alle primaire en secundaire processen met onder andere work flow, onderzoek, rapportage, file handling en het opleggen van sanctiemaatregelen. Het BusinessForensics platform stroomlijnt al deze activiteiten om de centrale controle en het overzicht te houden over alle risico’s, ten dienste van meerdere eindgebruikersgroepen, variërend van: case werknemers op lokale vestigingen naar: Cyber Crime & fraude onderzoekers voor complexe en wereldwijde onderzoek.

Alle personen / groepen / afdelingen / landen werken nu samen in hetzelfde platform en via een strikt beheer van de gebruikersrechten kunnen zij alleen zien wat relevant is voor hun werk. Ze zijn echter nog steeds in staat om te werken aan dezelfde cases. Het delen van kennis en een betere coördinatie van de activiteiten zijn de belangrijkste verbeteringen.

Het totaal aantal gebruikers is groter dan 650.

Over BusinessForensics

BusinessForensics biedt een forensic view op any business waardoor financial en economic crime risico’s vroegtijdig ontdekt worden en direct maatregelen genomen kunnen worden.