Artikelen Blog

Interview: Vertrouwen in uw toekomst als uw organisatie is ontworpen voor controle

BF-interview

Afgelopen maand gaf Tames Rietdijk (BusinessForensics CEO) een interview aan Insightssuccess.

Het volledige artikel lees je hier van op de website van Insightssuccess.

Kortom:

Door verschillende incidenten binnen de financiële sector die verband houden met hun integriteit hebben mensen en de maatschappij in het algemeen hun vertrouwen in banken en verzekeringsmaatschappijen verloren. De meeste banken en verzekeringsmaatschappijen weten dit beter dan wie dan ook. Regelgevers en toezichthouders proberen dit vertrouwen bijna woedend te herstellen door hen strenge regels op te leggen die erop gericht zijn te voorkomen dat de vorige incidenten zich opnieuw voordoen. Ook al zou dit hen enkele gevechten kunnen winnen, het zal hen zeker niet de oorlog winnen, aangezien de kwesties waarmee ze worstelen veel complexer zijn.

BusinessForensics wil de betrouwbare partner bij uitstek zijn voor banken en verzekeringsmaatschappijen die het vertrouwen willen herstellen. Partnerschap betekent voor ons samenwerken om alle relevante compliance- en integriteitsrisico's te beperken tot een niveau dat aanvaardbaar is voor banken en verzekeringsmaatschappijen, voor hun klanten en voor de samenleving als geheel. Onze aanpak volgt 7 standaardstappen:

 • Een ervaren team dat begrijpt en gepassioneerd is over (big) data analyse, machinaal leren en (cyber) security, en dat duurzame fintech innovatie naar uw bedrijf brengt,
 • Wij structureren uw gegevens zodanig dat u voorbereid bent op elke mogelijke uitkomst, aangezien het onmogelijk is te voorspellen wat u tijdens uw analyses zult tegenkomen.
 • Wij leveren een fijnkorrelige, aanpasbare configuratie omdat elke organisatie uniek is en het systeem zoveel mogelijk moet lijken op uw specifieke situatie.
 • De resultaten of onze gezamenlijke analyse moeten leiden tot een verhoogd bewustzijn en begrip van wat er hier en nu binnen uw organisatie gebeurt, met een focus op (integriteits-)risico's.
 • Met dit verbeterde inzicht in de geïdentificeerde risico's kunt u beslissen hoe u er het beste op kunt reageren, om de potentiële schade zo veel en zo snel mogelijk te beperken.
 • Onze collaborative learning-aanpak stelt uw organisatie in staat haar veerkracht voortdurend te verbeteren en haar risicoprofiel proactief te verminderen door middel van geautomatiseerde feedback-lussen,
 • Als gevolg daarvan voelt uw organisatie zich 'Designed for Control', omdat ze zowel de privacy van personen als de waarde van uw bedrijfsmiddelen heeft beschermd.

In deze complexe financiële wereld BusinessForensics biedt het een samenhangend pakket van toekomstbestendige oplossingen voor de grote uitdagingen waar alle financiële instellingen de komende decennia voor staan:

 • Implementatie van nieuwe wet- en regelgeving,
 • Meer inspelen op nieuwe opkomende risico's,
 • Het toenemende volume, de complexiteit en de snelheid van (nieuwe) gegevens,
 • Het omarmen van nieuwe technologieën, het kunnen aansturen van bedrijfsinnovatie,
 • Voorbereiding op de nieuwe wedstrijd: technologieplatforms, crypto valuta, fintech, enz.

BusinessForensics biedt een gestructureerde aanpak om het risicoprofiel van een bank of verzekeraar te verminderen en tegelijkertijd de kosten van de naleving ervan te verlagen en de schadevergoedingspercentages te verbeteren.

Vertrouwen versnelt de prestaties. Tussen banken en hun klanten, man en machine, oud en jong.

Auteur

Tames Rietdijk

Tames Rietdijk is de CEO van BusinessForensics. Zijn expertise ligt op het gebied van Productmanagement, Forensisch onderzoek en Data-analyse. Zijn werk is gericht op het verbeteren van marktmechanismen en operationele efficiëntie om de waarde voor zijn klanten te verhogen.