Controle in het algemeen:
de dappere nieuwe wereld van integriteitsrisicomanagement

De financiële sector wordt enorm onderschat.

Het runnen van een financiële instelling kan eenzaam zijn. Bankiers, investeerders en verzekeraars moeten bij elke stap complexe en moeilijke beslissingen nemen, resultaten voorspellen en risico's vermijden die bij elke stap belangrijker worden.

U weet ook dat op een of andere manier, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, op een dag een succesvolle inbreuk op uw systemen of processen zal plaatsvinden. Doe de juiste oproepen, grijp effectief in en de beloningen zijn groot. Maak de verkeerde of miskleunen, en u kunt helemaal alleen staan tegenover de gevolgen.

Alle ogen op financiële instellingen

Het is geen geheim dat de industrie in haar laagste eb van de moderne tijd is - het consumentenvertrouwen is nog nooit zo laag geweest, regelgevers zijn nog nooit zo luidruchtig geweest. De industrie die enkele van de grootste economieën heeft geholpen om overeind te blijven, is nu de zondebok voor een wereldwijde neergang.

Waren de aandeelhouders in het verleden vooral bezig met systemen die de kosten verminderden en de winstgevendheid verhoogden, tegenwoordig ligt de focus op controleerbare naleving, risico's voor de klantintegriteit en reputatie.

Er is sprake van een schijnbaar belangenconflict: klanten met het meeste winstpotentieel en de meeste bedrijfsrisico's zijn vaak degenen die de grootste risico's met zich meebrengen. Toch weet de sector, met het voordeel van terugblikken en bewustwording, nu dat de moderne verschuiving van winstgevendheid naar financiële naleving wordt gevormd door een cultuur van duurzaamheid.

Een bedrijf dat meer controle heeft, dat begrijpt hoe zijn klanten hun risico's en reputatie beïnvloeden, dat zich beveiligt tegen fraude en misbruik, en dat transparanter is, is een bedrijf dat wendbaar, veerkrachtiger en uiteindelijk winstgevender is. Dat is de moderne logica. En de recente gevallen van waardeverlies voor de aandeelhouder met wat voorheen de 'winnaars' van de financiële crisis leken te zijn, hebben bewezen dat deze logica klopt.

BusinessForensics - wat we weten

Als alle ondernemingen slechts zo succesvol of mislukt zijn als hun laatste onderneming, bestaat er niet zoiets als de perfecte strategie. Wat gisteren werkte, zal morgen vrijwel zeker niet werken.

Voor u wordt de mooie marge tussen succes en mislukking bepaald door uw begrip van het 'hier en nu'. U accepteert dat uw informatie en gegevens altijd onvolledig en onvolmaakt zullen zijn, maar u weet dat u alleen de meest nauwkeurige kennis kunt verkrijgen als alle gegevens voor u transparant zijn en door u worden gecontroleerd.

Wij weten dit net zo goed als jij. Daarom hebben we onze oplossingen altijd ontworpen rond het begrijpen van uw unieke problemen en hoe deze zullen evolueren, zodat u (voorheen) onbekende risico's kunt identificeren terwijl ze zich ontwikkelen.

We begrijpen dat de resultaten uiteindelijk van belang zijn voor u. We voegen zakelijke context toe aan deze resultaten, waardoor ze relevant zijn voor u en zorgen ervoor dat ze aan uw eisen voldoen. Onze producten passen zich aan de manier waarop u werkt aan, in plaats van te interfereren en te draaien zonder kennis van programmeren, zodat u eenvoudig en snel beslissende acties kunt ondernemen.

BusinessForensics HQ Product Suite - de spelers bijbenen

Of het nu gaat om kwaadwillende hackers, oplichters of uitbuiters, financiële of cybercriminaliteit loopt altijd voorop wat betreft technologie. Daarom moet uw spel op gelijke voet staan. U hebt technologie nodig die leert, zich aanpast en zichzelf als systeem verbetert.

Terwijl de meeste oplossingen zich richten op datasets die ofwel statische identifiers ofwel gedragscodes zijn, combineren de onze beide soorten data om unieke netwerken van relaties en hun relevante gedragspatronen te produceren (en monitoren veranderingen in beide netwerken en gedrag in real-time). Dit krachtige proces geeft u een vingerafdruk van (individuele) entiteiten en de risico's die ze met zich meebrengen.

Onze HQ Product Suite ontdekt risico's in een vroeg stadium en ontleent informatie aan ongestructureerde gegevens om gestructureerd inzicht te verkrijgen. Dit geeft u het situationele bewustzijn dat u nodig heeft om uw eigen analyse te vormen en beslissingen te nemen die de waarden en reikwijdte van uw organisatie weerspiegelen. Dit is echte bruikbare intelligentie.

Voorbij oplossingen

Onze producten zijn niet alleen maar oplossingen. Oplossingen lossen problemen op, maar leren de mensen die ze gebruiken zelden hoe en waarom die problemen zijn opgelost.

Maar als mensen onze producten gebruiken, zien ze problemen voordat die zich voordoen. En omdat ze het beste weten, zijn zij degenen die de oplossingen (voor hun problemen) uitzoeken en implementeren, met behulp van onze producten. En omdat ze dit doen, leren ze.

Klanten die gebruik maken van valse leads BusinessForensics besparen tijd, gaan sneller met geïdentificeerde risico's om, detecteren eerder niet geïdentificeerde risico's, komen effectiever tussenbeide en vorderen meer verliezen van fraude terug.

Onze producten zijn niet gemaakt om problemen weg te nemen. Ze zijn gemaakt om u en uw organisatie te helpen deze problemen te voorkomen, op te sporen en op te lossen - de hele tijd leren ze en gebruiken ze uw eigen lessen voor voortdurende verbetering.

Auteur

Tames Rietdijk

Tames Rietdijk is de CEO van BusinessForensics. Zijn expertise ligt op het gebied van Productmanagement, Forensisch onderzoek en Data-analyse. Zijn werk is gericht op het verbeteren van marktmechanismen en operationele efficiëntie om de waarde voor zijn klanten te verhogen.