Blog

cleversoft groep, ondersteund door Main Capital Partners, Acquires BusinessForensics B.V. om haar positie als marktleidende RegTech provider in Centraal Europa te versterken.

smartsoft-acquires-businessforensics

Den Haag/München, 30 september 2020 - cleversoft group, de in München gevestigde RegTech-softwareleverancier voor financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen, kondigt samen met Software Investor Main Capital Partners de 100% overname aan van BusinessForensics B.V., een in Den Haag gevestigde leverancier van financiële en economische misdaadpreventieoplossingen.

BusinessForensics werd opgericht in 2010 en heeft sindsdien een leidende marktpositie opgebouwd in de Nederlandse GRC (Governance, Risk & Compliance) sector. Met haar 22 medewerkers levert het bedrijf het uitgebreide compliancepakket 'Client Risk Intelligenceinclusief Know Your Customer (KYC), Anti Money Laundering (AML) en fraud & risk surveillance functionaliteiten aan een eersteklas klantenkring van banken en verzekeraars in heel Nederland (o.a. Rabobank, Nationale Nederlanden). Met BusinessForensics'ForensicCloud oplossingen' zijn bedrijven in staat om klantrisico's in real-time te verzamelen en te monitoren, waardoor potentiële criminele activiteiten in een vroeg stadium kunnen worden geïdentificeerd en wettelijke boetes kunnen worden voorkomen. 

De overname BusinessForensics is de tweede stap in de buy and build strategie van cleversoft na de combinatie met de risico- en regulatoire rapporteringsdeskundige SecondFloor in 2019. De samenwerking tussen beide bedrijven is zowel vanuit product- als klantperspectief zeer complementair, omdat de nieuwe oplossing al door tal van bestaande klanten van cleversoft is gevraagd. Deze overname stelt cleversoft in staat om haar software suite aanzienlijk te versterken gedurende de gehele levenscyclus van de compliance, door steeds belangrijkere functionaliteiten aan hun klanten te bieden nu de overheid steeds meer druk uitoefent op financiële instellingen om te voldoen aan de KYC/AML-regelgeving. Samen met haar 140 medewerkers bedient de nieuwe groep meer dan 300 klanten met een indrukwekkende voetafdruk in de DACH- en Nederlandse reguleringsmarkt en verwacht zij voor 2020 een omzet van meer dan 16 miljoen euro te behalen. 

Florian Clever (CEO & oprichter van cleversoft) legt de redenering achter de overname uit: "We zijn erg blij dat we het BusinessForensics'team met zijn uitstekende reputatie en klantenbestand aan onze ondernemingsgroep kunnen toevoegen. De overname stelt ons in staat om onze strategische positie in Europa verder uit te breiden en tegelijkertijd een meer uitgebreide oplossing te bieden aan onze klanten. Samen vormen we een toonaangevende speler in een markt met een enorm potentieel, aangezien de naleving van de regelgeving een essentieel onderdeel is geworden voor alle financiële instellingen". 

Tames Rietdijk (CEO van BusinessForensics) voegt toe: "In de beginjaren van onze bedrijfsgeschiedenis hebben we een marktleidende positie weten te verwerven in de Nederlandse AML/KYC-markt. We zijn trots op onze klanten en het werk dat we voor hen doen. Om te kunnen voldoen aan de toenemende regelgeving waarmee zij worden geconfronteerd, wilden we een samenwerking aangaan met een grotere aanbieder van regulatory compliance software en ook buiten Nederland verdere groei ontketenen. Met cleversoft hebben we een complementaire match gevonden die ons zal helpen deze doelen te bereiken door gebruik te maken van hun organisatorische volwassenheid, hun klantenbestand en het aanbieden van onze oplossingen in de DACH-markt. We kijken erg uit naar de samenwerking met het cleversoft team."

Sven van Berge Henegouwen (Partner Main Capital DACH): "Main Capital ondersteunt cleversoft sinds 2018 en samen volgen we een buy and build strategie om het productaanbod van de groep aan te vullen en het klantenbestand in heel Europa uit te breiden. We zijn erg enthousiast over de combinatie met BusinessForensics als een zeer strategische tweede stap, die een uniek softwareaanbod en veel waarde creëert voor het bestaande en nieuwe klantenbestand van alle drie de bedrijven".

 

Over cleversoft De cleversoft groep is
opgericht in 2004 en is een toonaangevende cloudRegTech-leverancier van financiële diensten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in München met kantoren in Amsterdam, Frankfurt, Neurenberg, Luxemburg en Sofia. cleversoft levert digitale oplossingen aan meer dan 300 financiële instellingen over de hele wereld ter ondersteuning van bedrijfsprocessen voor reglementaire documenten, marketingmateriaal, maar ook voor de betaling van provisies, inclusief regelgeving zoals MIFID II, Solvency II, IFRS 17, PRIIP's, IORP.

About BusinessForensics
BusinessForensics, met het hoofdkantoor in Den Haag, biedt sinds 2010 eigen oplossingen voor financiële en economische criminaliteitspreventie aan banken, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen. Met de uitgebreide compliance suite 'Client Risk Intelligencelevert het bedrijf KYC, AML en fraude/risicobewaking functionaliteiten en oplossingen voor Special Investigations heel Nederland.

Over Main Capital Partners
Main Capital Partners is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics. Main heeft een lange termijn investeringshorizon gericht op succesvolle partnerschappen met management teams, met als doel om gezamenlijk grotere software groepen op te bouwen. Main heeft ongeveer € 1 miljard aan vermogen onder beheer voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven.

Het huidige portfolio van Main Capital omvat snelgroeiende software- en SaaS-softwarebedrijven als Textkernel (HR-software), MACH (publieke sector), Alfa (gezondheidszorg), WoodWing (content management), Exxellence Groep (publieke sector), Optimizers (supply chain software), Assessio (talentmanagement), GBTEC (GRC-software), Onventis (inkoopsoftware), HYPE Innovation (bedrijfsinnovatiesoftware), Cleversoft (Regtech software), Enovation (zorg), SDB Groep (zorg), Jobrouter (BPM software), GOconnectIT (GIS software), Inergy (business intelligence), MUIS Software (boekhouding en ERP software), Artegic (marketing automatisering), OBI4wan (CRM software), b+m Informatik (financiële dienstverlening software), ChainPoint (suppy chain software) en RVC (zorg). Succesvolle voormalige bedrijven die onder leiding van Main substantieel zijn gegroeid zijn: Connexys (HR software), Roxit (publieke sector), Axxerion (facility management software) en Ymor (APM software).

 

Auteur

Team BusinessForensics

Het team van BusinessForensics bestaat uit hardwerkende professionals die financiële criminaliteit bestrijden. BusinessForensics is gevestigd in Den Haag en heeft als missie banken en verzekeringsmaatschappijen te helpen bij het bestrijden en voorkomen van financiële criminaliteit.