Bijgewerkt op
06 mei 2020
Categorie
Bankieren
klant
Banken
Risicodetectie- en preventieonderzoek

01. 01. De uitdaging

F Voor een aantal banken BusinessForensics zijn de routines voor het toezicht op de preventie en opsporing van FEC-risico's, waaronder risico's op het gebied van het witwassen van geld, fraude en de financiering van terrorisme, geconfigureerd.

Alle bewakingsregels geconfigureerd in BusinessForensics produceren een score. Deze monitoringregels worden gecombineerd in scenario's (d.w.z.: voor elk scenario worden de scores gewogen en geaggregeerd). Enkele voorbeelden van scenario's zijn: phishing, marktplaats fraude of het 'man-in-the-middle' scenario. We presenteren de resultaten van de continue monitoringregels per klant van de bank, zodat we per klant van de bank beoordelen welk scenario in welke mate relevant is. Dit bepalen we aan de hand van de geaggregeerde score per scenario. Klanten die zeer hoog scoren op scenario 1 en klanten die scoren op meerdere scenario's, hebben naar verwachting meer risico.

02. 02. De oplossing

De klant met het meeste risico staat uiteraard aan het hoofd van de lijst. Zo wordt de lijst gepresenteerd op basis van de gegenereerde alerts, als gevolg van de consolidatie van de risico's per klant. Door de lijst met klanten met risico's van boven naar beneden te bewerken, worden de meest risicovolle klanten als eerste beoordeeld en kunnen de grootste risico's als eerste worden gemitigeerd. De procedure voor het genereren van alerts kan zo worden geconfigureerd dat de totale lijst met risicovolle klanten ongeveer 1% van het totale aantal klanten bevat (een internationaal geaccepteerde standaard voor transactiemonitoring).

03. 03. Laatste gedachten

Natuurlijk leveren we voor elk scenario (welke klanten het meest kwetsbaar zijn voor een bepaald scenario) en lijsten voor elke monitoringregel, maar dat zijn uitwerkingen of details. Het belangrijkste doel is om inzicht te krijgen in de integriteitsrisico's van de bank bij het bedienen van haar klanten.

Return-on-Investment (ROI)

Proof of Concept

Moet je een financiële beraming maken voor het aanschaffen van risicomanagementsoftware? 

Met een proof of concept gebruiken we jouw data om u het besparingspotentieel en de ROI te laten zien van het vooruitgaan met een hedendaagse risicomanagementoplossing.

risicodetectie-software-roi