Bijgewerkt op
06 mei 2020
Categorie
Detailhandel
klant
Detailhandelsorganisatie
detailverkoop-fraude-onderzoek

01. 01. De uitdaging

M Veel retailorganisaties hebben een hoge omloopsnelheid van de voorraden, voortdurende druk op de steeds kleiner wordende marges en een slecht behoud van specifieke groepen medewerkers. Indicaties van fraude moeten daarom snel worden aangepakt om te voorkomen dat de schade toeneemt tot aanzienlijke bedragen vanwege de tijd die nodig is om deze incidenten aan te pakken.

Een complicerende factor bij het opsporen van fraude is het gedrag aan de kassa: veel uitzonderingen in de dagelijkse praktijk lijken op feitelijke aanwijzingen voor fraude. Om veel valse positieve aanwijzingen voor fraude te voorkomen, moeten deze uitzonderingen worden verwijderd, waardoor tijd en geld wordt bespaard op onderzoeken die geen resultaat zouden hebben opgeleverd.

02. 02. De oplossing

Om succesvol te zijn in retailorganisaties is de basisarchitectuur van de BusinessForensics suite aangepast om adequaat toezicht te kunnen houden op de hoge snelheid en de grote hoeveelheden data die worden gegenereerd. Het leervermogen van de software stelt ons in staat de configuratie voortdurend te verbeteren om het aantal false positives te beperken.

De flexibiliteit en de mogelijkheden om de HQ CASE-module te integreren stelt ons in staat om de originele bronnen van relevant bewijsmateriaal aan te spreken en deze op te nemen in de elektronische fraudebestanden. Het uiteindelijke resultaat is een besparing op de kosten en de verwerkingstijd bij het uitvoeren van fraudeonderzoeken, een vermindering van de schade bij fraude en een verbetering van het bewijs van gedetecteerde fraude. Recente organisatorische veranderingen en verdere groei hebben geleid tot een toename van de controle.

Return-on-Investment (ROI)

Proof of Concept

Moet je een financiële beraming maken voor het aanschaffen van risicomanagementsoftware? 

Met een proof of concept gebruiken we jouw data om u het besparingspotentieel en de ROI te laten zien van het vooruitgaan met een hedendaagse risicomanagementoplossing.

risicodetectie-software-roi