Bijgewerkt op
31 maart 2021
Categorie
Bankieren
klant
de Volksbank
fraude onderzoeken case study
 
Onlangs spraken we met Frank van Dam, Hoofd Compliance, Gedrag, Integriteit van medewerkersen Criminaliteit bij de Volksbank, om een beter inzicht te krijgen in hoe de oplossing ForensicCloud de toonaangevende bank heeft geholpen bij de bestrijding van financiële criminaliteit. Het volgende is de Volksbank, in hun eigen woorden.

Waarom BusinessForensics?

Vde Volksbank is een van de vier grotebankeninNederland. Zij levert bank- en hypotheekproducten aan consumenten en voert ook de merken: RegioBank, SNS Bank, ASN Bank, en BLG Wonen. Met meer dan drie miljoenklantenhadde Volksbank elke leverancier kunnen kiezen om de klus te klaren - in plaats daarvan kozen ze voor de ervaring, flexibiliteit en effectiviteit van het BusinessForensics team, en de ForensicCloud oplossing.

Alvorens te kiezen voor BusinessForensics, de Volksbank maakte gebruik van Friss. Tegen eind 2019, het team van de Volksbank de hand gereikt naar BusinessForensics voor een betere oplossing.

In de komende drie maanden zullen BusinessForensics en de Volksbank samen aan de perfecte ForensicCloud opzet om de Volksbank te helpen bij het identificeren en implementeren van een onderzoeksplatform voor het onderzoeken enalle fraude- en integriteits risico's.

In hun eigen woorden: Top redenen waarom de Volksbank koos BusinessForensics 

  1. Te opzet van het product. Het is ontworpen voor zijn doel. Het proces is vooraf ontworpen vanuit hun ervaringences op het gebied van fraude. Daar kunnen wij van profiteren.
  2. Tde service die zij bieden en de mogelijkheden om aan te passen aan nieuwe wetgeving, modus operandi, en zakelijke behoeften.
  3. Toen het op budgetbesprekingen aankwam, BusinessForensics gaf ons dat meer flexibiliteit. Hun medewerking en steun om te zien wat mogelijk was, metin ons toegewezen budgethebben we ons op ons gemak gevoeld om met hun team verder te gaan.

"Het ontwerp van het product. Het is ontworpen voor zijn doel. Het proces is vooraf ontworpen vanuit hunervaringen op het gebied van fraude. Daar kunnen wij van profiteren."

- – Frank van Dam

Hoe heeft BusinessForensics de Volksbank geholpen belangrijke gegevens te verbinden?

Having de juiste gestructureerde gegevens beschikbaar is van cruciaal belang voor onzenvestigatiesen buitengewoon nuttig in ons proces. BusinessForensics heeft een belangrijke rol gespeeld door ons te helpen de relevante gegevens te verkrijgen die wij voor onze onderzoeken nodig hebben. Thbetekent, dat de informatie die wij regelmatig gebruiken - — zoals CoC en andere bedrijfsinformatie - — zullen allemaal binnen handbereik zijn, als we verder gaan met ForensicCloud. Naarmate we groeien met het platform, is het ons doel om nog meer gegevens te verbinden.

De meer gegevens je tot je beschikking hebt, hoe beter.

Aan welke externe bureaus rapporteert u?

Wij gebruiken de ForensicCloud Special Investigations software om verslag uit te brengen aan de CIS- en BKR-databanken.

Hoe werkt uw team aan fraudebestrijding?

Er is een eerste en tweede lijn, naast de Cyber Verdediging Center. Binnen deze structuurzijn multi-disciplinary teams ook operate. De eerste regel betrefts op betalingsfraude, met wat direct contact met onze klantenklanten. De tweede lijn onderzoektes trends in modus operandi en nieuwe wetgeving, naar te zorgen voor relevante acties om de gevolgen en te integreren in ons proces. Tot slot, de Cyber Verdediging Centrum werkens aan interne en externe cyber- –gerelateerde kwesties.

Welke soorten fraudegevallen registreert u in het ForensicCloud -systeem?

We registreren alle soorten van fraude en integriteit gerelateerde zaken. Cybercriminaliteit, politieverzoekens, identificatieidentiteitsfraude - we registreren ze allemaal. We kunnen behandelen deze gevallen van het begintot en met tot de laatste stap in het proces. ForensicCloud stelt ons in staat een flexibele configuratie, dus als er een verandering is in de modus operandi, kunnen we direct reageren in de workflow-instellingen. Gemiddeld, voegen we meerdere duizend gevallen toe aan het BusinessForensics softwareplatform elk jaar.

Hoe gebruiken uw interne medewerkers ForensicCloud?  

We hebben meerdere teams met werknemers die gebruik maken - of toegang hebben tot - ForensicCloud. De meeste van onze medewerkers gebruiken all de functies die ons in de ForensicCloud oplossing, metin hun respectieve administratieve en toegangsbeheerrechten in verband met hun taken.

We hebben ook werknemers met "lichte" toegang, die eenvoudig betekent dat ze slechts beperkte toegang nodig hebben tot bepaalde bestanden om het onderzoek vlot te laten verlopen, zonder vertragingen. BusinessForensics is groot bij de ondersteuning van het soort kader dat onze bank nodig heeft om onze medewerkers te ondersteunen in hun dagelijkse werk.

Return-on-Investment (ROI)

Proof of Concept

Moet je een financiële beraming maken voor het aanschaffen van risicomanagementsoftware? 

Met een proof of concept gebruiken we jouw data om u het besparingspotentieel en de ROI te laten zien van het vooruitgaan met een hedendaagse risicomanagementoplossing.

risicodetectie-software-roi