Bijgewerkt op
06 mei 2020
Categorie
Andere
klant
Informatiecentrum
big-data-risicomanagement-software-onderzoek

01. 01. De uitdaging

A Een nationaal informatiecentrum werkt in het algemeen met grote hoeveelheden heterogene gegevens, zowel intern als extern. Deze gegevens worden gebruikt en verzameld ten behoeve van de informatievoorziening en het (eigen) onderzoek. De processen om deze gegevens te analyseren nemen veel tijd in beslag en het inzicht in specifieke risico's was beperkt.

02. 02. Het proces

Het doel was om meer inzicht te krijgen in de verbanden en overeenkomsten tussen de verschillende onderzoeken en de verschillende business lines, onder andere door de interne gegevens te hermodelleren en tijd en kosten te besparen op de processen.

03. 03. Het resultaat

In een later stadium zouden extra gegevensbronnen kunnen worden aangesloten. De grote hoeveelheden gegevens uit de geschiedenis van de fraudeonderzoeken zijn op een andere manier in het BusinessForensics datamodel geïntegreerd, waardoor er een 360 graden inzicht is in het risico van de gecombineerde gegevens. Uiteindelijk zal de oplossing leiden tot een efficiëntere verwerking van informatieverzoeken en betere resultaten in het onderzoek, waardoor de kwaliteit van de dienstverlening aanzienlijk zal verbeteren.

Return-on-Investment (ROI)

Proof of Concept

Moet je een financiële beraming maken voor het aanschaffen van risicomanagementsoftware? 

Met een proof of concept gebruiken we jouw data om u het besparingspotentieel en de ROI te laten zien van het vooruitgaan met een hedendaagse risicomanagementoplossing.

risicodetectie-software-roi