Bijgewerkt op
06 mei 2020
Categorie
Bankieren
klant
Knab
internet-bankfraude-onderzoek

01. 01. De uitdaging

I In 2012 is KNAB opgericht als label van Aegon N.V. In het begin, toen KNAB nog een kleine bank was, kon men zich bezighouden met het bijhouden van een incidentenregister in een eenvoudig Excel-sheet. Naarmate het bedrijf van KNAB groeide, werd het gebruik van excel echter steeds moeilijker. KNAB liet Aegon weten dat ze klaar waren voor een meer professionele oplossing. Als optie kon KNAB het incidentmanagementsysteem waar Aegon mee werkte, dat van Syfact, overnemen, maar de leverancier had besloten dit systeem niet meer te ondersteunen. Daarom zijn Aegon en KNAB overeengekomen om een nieuw incidentmanagementsysteem te kiezen.

Jorik beschrijft hoe de fraudeafdeling in die begintijd opereerde. De afdeling baseerde zich vooral op de menselijke logica. Met systeemvragen zou het personeel verdachte betalingen en mogelijke fraude eruit filteren. Vervolgens werden de incidenten geregistreerd in Excel. Dit leverde problemen op omdat bijvoorbeeld slechts één persoon tegelijk wijzigingen kon aanbrengen in het Excel-bestand. Een andere taak die op dat moment moeilijk was, was het identificeren van verbanden tussen zaken.

"BusinessForensics is een prettige leverancier om mee te werken en hun software is geweldig."
- Jorik Koper - Sr. Fraude Coördinator

02. Groeiende organisatie Doelen voor modernisering

De KNAB moest hun fraudeafdeling moderniseren. Daarvoor wilden ze een incidentmanagementsysteem dat toegankelijk was voor meerdere gebruikers op verschillende locaties. Een systeem dat het mogelijk zou maken om big data te analyseren en de onderlinge verbanden tussen incidenten beter te begrijpen. Een andere eis was dat de historische gegevens van Syfact gebruikt konden worden. Zij verwachtten ook dat het incident management systeem goede rapportagemogelijkheden zou hebben.

Voor het monitoringsysteem wilde de KNAB zowel transactiemonitoring als gedragsmonitoring doen om een compleet klantprofiel te kunnen maken. Het systeem moest ook de mogelijkheid hebben om verbinding te maken met de transactie-, IT- en CRM-systemen om gegevens uit meerdere bronnen te verzamelen en te koppelen. Verder wilde men dat het monitoringsysteem zou aansluiten op het incidentmanagementsysteem en natuurlijk moest de kwaliteit van de gegenereerde alerts hoog zijn.

Jorik vertelt ons dat hij had verwacht dat de systemen van de producten uit het schap BusinessForensics zouden komen en direct konden worden geïmplementeerd. Dit was anders dan verwacht omdat er destijds werd BusinessForensics gewerkt met een framework dat samen met KNAB zou worden geconfigureerd om zich aan te passen aan de wensen en behoeften van hun organisatie. Deze manier van implementeren kostte wat extra moeite, maar maakte het systeem des te meer gestroomlijnd naar de behoeften van KNAB.

03. 03. Verbeterd proces, kostenbesparingen en controle

De nieuwe BusinessForensics systemen zorgen voor veel tijdwinst voor KNAB. De software heeft KNAB geholpen om veel efficiënter te zijn, het is makkelijker om verbindingen te herkennen en ze hebben beter inzicht in wat klanten doen en wat KNAB daarover denkt vanuit een oogpunt van fraude en integriteit.

De BusinessForensics systemen helpen de KNAB om de controle over de naleving ervan te behouden door zich meer bewust te zijn van wat klanten doen. Omdat fraude in een vroeg stadium kan worden opgespoord, is er geen sprake van schade, wat betekent dat de kosten en de capaciteitsreservering kunnen worden gebruikt om de producten voor de klant te verbeteren.

"Integriteit is de hoogste prioriteit voor de KNAB."

Bijkomend voordeel is dat de fraude-afdeling de links kan laten zien die zij in presentaties aantreft, wat veel bewustzijn bij de rest van de bank oproept. Hierdoor is de afdeling beter zichtbaar en in staat om interesse en begrip te wekken bij de rest van de organisatie, wat het vertrouwen in de fraudeafdeling bij de rest van de organisatie bevordert. Iets wat de samenwerking met andere afdelingen helpt te versterken.

Wat Jorik niet verwachtte was de positieve reacties die hij van andere banken krijgt op de analyse die KNAB maaktBusinessForensics. Vooral in de strijd tegen fraudezaken die zich over meerdere banken verspreiden, is de analyse van KNAB vaak verhelderend. Deze analyses worden uitgebreid gepresenteerd in schema's en netwerken die regelmatig interesse en bewondering wekken en tot nieuwe inzichten leiden.

Return-on-Investment (ROI)

Proof of Concept

Moet je een financiële beraming maken voor het aanschaffen van risicomanagementsoftware? 

Met een proof of concept gebruiken we jouw data om u het besparingspotentieel en de ROI te laten zien van het vooruitgaan met een hedendaagse risicomanagementoplossing.

risicodetectie-software-roi