Onderwijs ・ Opleiding ・ Certificering ・ Netwerken

ACFCS Nederlands Hoofdstuk

Een kennisdelende gemeenschap om financiële en economische criminaliteit te voorkomen.

acfcs-nederlands-hoofdstuk
Doel van het ACFCS

Het belangrijkste doel van de ACFCS is het opbouwen van een sterke financiële misdaadbestrijdingsgemeenschap door middel van onderwijs, netwerken en het delen van kennis. Het Nederlandse hoofdstuk van het ACFCS zal dat doel naar Europa brengen.

BusinessForensics + ACFCS

Over de ACFCS

De oorsprong van het ACFCS is geworteld in de overtuiging dat de toekomst van de financiële criminaliteitspreventie nieuwe en verbeterde methoden - voor opleidingen en certificeringen - moet omvatten om de misdadigers van vandaag voor te blijven. De realiteit is dat kennis over het witwassen van geld alleen niet langer voldoende is om financiële criminaliteit te voorkomen. 

Het ACFCS heeft de behoefte aan opleiding in financiële criminaliteitspreventie omarmd, met een bredere focus. Zo werd ACFCS geboren, samen met zijn Certified Financial Crime Specialist (CFCS) certificering. De CFCS omvat een uitgebreid AML-trainingsprogramma, naast andere onderwerpen, zoals fraude, corruptie, belastingontduiking, financiering van terrorisme, crypto-misdaden, onderzoeken, herstel van activa, cybercriminaliteit, sancties, omkoping en nalevingsprogramma's.

BusinessForensics + ACFCS

BusinessForensics en ACFCS - Dutch Chapter

Op BusinessForensics is er een passie voor het voorkomen van financiële criminaliteit. We zijn voortdurend op zoek naar manieren om de sector te helpen, vooral door het delen van kennis. We hebben kennis gedeeld over onderwerpen die variëren van het afbreken van afdelingsgebonden silo's tot een meer datagestuurde aanpak in financiële misdaadonderzoeken. 

Een belangrijke factor die bijdraagt aan de passie die ons team heeft voor financiële criminaliteitspreventie is onze CEO, Tames Rietdijk. Tames geeft elke dag blijk van passie. De passie van Tames zorgt ervoor dat we het belang van factoren als duurzaamheid in de financiële sector niet vergeten en dat we ons richten op het verbeteren van het niveau van controle door middel van reactievermogen en veerkracht. 

Tames zal de rol van Lidmaatschapsdirecteur voor het Nederlandse Kapittel van de ACFCS vervullen. 

Met onze nieuwe relatie als onderdeel van het ACFCS Dutch Chapter zal het aantal medewerkers van BusinessForensics , die met trots een Certified Financial Crime Specialist (CFCS) titel hebben, zeker toenemen!

ACFCS Nederlands Hoofdstuk | Het bestuur

Ruth Post, Owen Strijland, Adriaan Kom, Lotte van Meerten en Perry Huijgen hebben - samen met onze eigen CEO, Tames Rietdijk- de Association of Certified Financial Crime Specialists (ACFCS) naar Nederland gehaald om de financiële en economische misdaadbestrijding in Europa te versterken.

De zes oprichters van het Nederlandse hoofdstuk brachten deze Amerikaanse methode van training en kennisdeling naar Nederland, met als doel de preventie van financiële en economische criminaliteit in heel Europa te versterken.

Emilia Clarke
"We zijn erg trots op deze mijlpaal, iets meer dan zes maanden nadat het idee werd geboren. Het netwerk staat open voor alle professionals die werkzaam zijn op het gebied van de financiële economische criminaliteit."
Owen Strijland
Directeur bij Protiviti | ACFCS Dutch Chapter Co-Chair
"De snelle opkomst van financiële criminaliteit die in de nabije toekomst zal plaatsvinden, betekent dat we waakzaam moeten zijn voor kwetsbaarheden, terwijl we te maken hebben met een sterk veranderende omgeving. We zien dan ook een groeiende behoefte om uit de silo's van organisaties of disciplines te stappen en samen te werken in de strijd tegen de financiële economische criminaliteit".
Ruth Post
Directeur, Privacy & Compliance bij LeasePlan Corporation | Voorzitter, ACFCS Dutch Chapter